ENDÜSTRİYEL ELEKTRİK TAAHÜT KOCAELİ
İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için ticari olarak üretim yapılan tüm alanlar endüstri olarak tanımlanabilir. Teknolojik araç ve gereçleri kullanarak ham maddeye şekil verilmesi veya nitelik bakımından değiştirilerek kullanılabilir hale getirilmesi işlemini yapan kuruluşlar da endüstriyel kuruluşlar olarak adlandırılır. İşte bu sanayi firmaları otomasyon içerikli sistemlere ihtiyaç duyarlar. Bu sistemin tamamına da Endüstriyel Elektrik adı verilir.
Endüstriyel ElektrikTaahhüt işi yapan firmalar da bu tip sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan elektrik enerjisini temin ederler. Dağıtıcı kuruluştan alınacak elektriğin proje ve abonelik işlemlerinden başlanarak üretimin son aşamasına kadar olan tüm ihtiyaçlarının bir bütün olarak karşılanması işi endüstriyel elektrik olarak tarif edilir. Yüksek ve orta gerilimin OG hücreler ve trafolar aracılığı ile düşürülerek AG kullanımına sunulması, Kabloların güvenli taşıma ekipmanları ile taşınması işlevi, Sayaçların bağlanması, Elektrik dağıtım panoları, kompanzasyon panoları, topraklama, paratoner, ısıtma, soğutma, aydınlatma, koruma sistemlerinin kurulması (Yangın güvenlik sistemleri, iletişim ve izleme sistemleri, izolasyon ve proses ekipmanları, vb…) gibi istenilen tüm elektrik dağıtım elemanlarının montaj ve devreye alma işlemleri Endüstriyel Elektik Taahhüt işi yapan firmaların sorumluluğu altındadır.
Montaj işlemi sırasında kullanılan Tüm şalt malzemelerin seçimi, Dağıtım panoları, kombinasyon ve buat gibi dağıtım kutularının en ekonomik olacak şekilde yer seçimleri, kuvvetli akım ve zayıf akım kablolarının ayrı iletilmesi, arızaların kolay tespit edilebilmesi için uyarı sistemleri, güç katsayısının düzenlenmesi için kompanzasyon panolarının kullanılan güce uygun olarak hesaplanması ve kurulumu, dağıtım panolarında kullanılan sigorta, kontaktör, bara, kablolama gibi ekipmanların hazırlanması ve malzeme seçimleri Endüstriyel Elektrik Taahhüt firmalarının görevleri arasında yer alır.
Tesis içerisindeki tüm elektrik dağıtım işlemi yapıldıktan sonra topraklama ölçümü detaylı olarak yapılır. Hazırlanan rapor işletme sahibine iletilir ve kuruluşun üretim aşamasına geçmesi sağlanır. Bu işlemler bir bütündür ve tüm aşamalar yetkili Elektrik Mühendisinin talimatı ile yapılır. Mühendis gerekli gördüğü yerlerde proje ve elektrik dağıtım aşamalarında kayıt altına almak ve raporlamak suretiyle değişiklikler yapabilir. (Gerekli mercilere iletmek zorundadır). Sorumlu mühendis periyodik ve arızi bakım talimatlarının hazırlanmasını da tertip eder ve takibini yapar.
Tabii ki bu işlemler oldukça uzun zaman almakla birlikte sanayi kuruluşlarına da önemli bir maliyet getirmektedir. Ekonomik ve sürdürülebilir olması için de tüm bu Endüstriyel Elektrik Taahhüt işi mümkünse sanayi kuruluşunun fizibilite çalışmaları ile birlikte başlamalıdır.