Sorularınız. Cevaplarımız
Sık Sorulan Sorular
Burada bulunan Elektrik Hizmetleri ile ilgili en yaygın sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız.
Trafo kurulumu için gerekli evraklar nelerdir?
Yapı Ruhsatı
Aplikasyon krokisi
Tapu fotokopisi
Vekaletname
İmza sirküsü
Trafo kurulumu ve devreye alınması ne kadar sürede biter?
İlgili dağıtım şirketinden enerji müsaadesinin alınması, projelerin çizilerek onaylatılması, tesisin kurulumu ve son olarak dağıtım şirketi tarafından devreye alınması minimum 1 ay zaman alır. Bu süre yapılacak işin şartlarına ve yapan firmanın profesyonelliğine göre uzayabilir. Herhangi bir aşamada eksik veya hatalı yapılan işlem süreci minimum 1 hafta uzatır. Veya malzeme tedariki sürecin uzamasına sebep olabilir.
Yüksek Gerilim İşletme sorumluluğu nedir?
YG İşetme Sorumluluğu, Özel trafosu bulunan işletmelerin tamamının yasal olarak almak zorunda olduğu hizmettir. Elektrik tesislerinin düzenli çalışması için gerekli bakım çalışmalarını vs. planlanır, sistemin düzgün çalışmasını sağlar uzun ömürlü olması için gerekli çalışmaları yürütür, işletmenin maddi cezalara maruz kalmaması için önceden önlemler alınmasını sağlar. Kendi bünyesinde elektrik mühendisi olmayan firmalar bu hizmeti yetkili elektrik mühendislik firmalarından sağlamaktadır.
Yıllık periyodik ölçümler nelerdir?
Topraklama,
Paratoner (Yıldırımdan Korunma)
İç tesisat muayene
Topraklama ne sıklıkla yapılmalıdır?
Topraklama ölçümü yılda 1 kez yapılmak zorundadır.
Topraklama kabloları zamanla korozyona uğrar ve işlevini yerine getiremez olabilir. Veya bağlantı noktalarından ayrılmış olabilir. Sistemin güvenliği ve çalışan insanları güvenliği için topraklama sistemi çok önemlidir.
Kaçak Akım Rölesi (KAR) neden ve nerelerde kullanılır?
Kaçak akım Rölesi (KAR) ELEKTRİK olan yer yerde her devrede her makineden kullanılması zorunludur. Buna evler de dahildir.
30 mA Kaçak akım rölesi insan hayatını korumak için,
300 mA Kaçak akım rölesi yangın çıkmasını engellemek amacıyla kullanılmaktadır.
Kompanzasyon panosu neden gereklidir?
Kompanzasyon panosu endüstriyel tesislerde kurulması zorunludur. Pano fabrikada kullanılan enerjiyi fiziki olarak dengeleyerek reaktif güç kaybını önlemektedir.
Aydınlatma Sistemi kurulumu nasıl yapılmalıdır.
Kapalı alanlarda aydınlatma sistemi kurulumunda ilgili alanın kullanım amacına göre yönetmeliklerce belirlenmiş ışık lümen değeri hesaplanarak sistem dizayn edilmelidir. Aydınlatma sisteminin kurulum aşamasında hesapsız yapılması işletmelerin daha sonra "iyileştirme" adı altında çok fazla maddi zorluklara girmesine sebep olabilmektedir.
Aşağıdaki kutuya aklınızdaki soruları sorabilirsiniz
Sorunu sor
Endüstriyel tesislerde elektrik ile ilgili herşey